Bamboe bouwen

De teambuilding activiteit die jullie teamspirit letterlijk tot grote hoogte brengt is Bamboe bouwen. Samen bouw je een bouwwerk die -als jullie daarvoor kiezen- letterlijk de hoogte ingaat. Je kunt samen één constructie maken of kiezen voor een competitie. Zeker is dat samenwerken, rolverdeling, leiding geven en nemen en goede communicatie onontbeerlijk zijn voor een goed resultaat.

Bamboe bouwen = teambuilding

Het bouwen van een bamboe toren vergt een goede teamspirit. Alleen samen kun je het bouwwerk tot grote hoogte laten stijgen. Je bepaalt samen hoe hoog te toren wordt en wat voor bouwwerk jullie maken. Bouw je een kunstwerk of gaan jullie voor een 20 meter hoge piramide?

Waarom bamboe?

Bamboe wordt het nieuwe goud voor duurzaam bouwen genoemd. Naast dat bamboe duurzaam is, is het ook erg stevig en veerkrachtig. Omdat bamboe zo licht is, kun je in een korte tijd een immens bouwwerk realiseren. Er zijn een aantal basisvormen die het fundament van jullie bouwwerk vormen: een driehoek of een kubus. Maar niet zomaar een driehoek of kubus: er dienen altijd twee diagonalen per vlak te zijn. De bamboe stokken maak je aan elkaar vast door middel van elastiek. Wie van jullie heeft het beste bouwkundige inzicht en zal de leiding op zich nemen? 

Opdracht en doelstelling

Er wordt gestart met een uitleg over het bouwen met bamboe. Vervolgens krijgen jullie instructies over wat jullie te doen staat tijdens deze teambuilding activiteit. De volgende stap is een eigen strategie vormen. Bouwen jullie als één team of gaan jullie voor een competitie? Wie gaat welke rol op zich nemen en wat voor kunstwerk gaan jullie bouwen? Jullie bouwen met het gehele team aan de constructie: alleen samen kom je tot het gewenste resultaat.

Goede samenwerking is grote hoogte

Na anderhalf uur zwoegen is het zo ver: jullie bouwwerk is klaar! Als kers op de taart wordt jullie bouwwerk gekroond met een vlag in de top. Jullie hebben een grote hoogte bereikt door middel van een goede samenwerking: leiding geven of juist de leiding uit handen durven geven, communicatie en een goede rolverdeling staan aan de basis voor een stabiele toren.

Teambuilding op maat

Deze teambuilding kan op verschillende manieren ingevuld worden. Bouwen jullie samen een metershoge piramide of gaan jullie voor een prachtig kunstwerk? Bouwen jullie aan je team en creëren jullie samen een grandioos bouwwerk of gaan jullie voor een onderlinge strijd en bouwen jullie in twee of meerdere teams? De workshop bamboe bouwen kan geheel op maat gemaakt worden!

Waar kan het programma bamboe bouwen plaatsvinden?

Het programma bamboe bouwen kan op elke gewenste locatie plaatsvinden. Wij adviseren je graag over de mooiste locatie(s) voor dit programma. De workshop duurt ongeveer 1 tot 1,5 uur en is mogelijk voor groepen van 6 tot ongeveer 500 personen.

WKR regeling: 100% aftrekbaar

De activiteit Bamboe bouwen valt in de categorie teambuilding/training, waardoor deze buiten de WKR regeling valt en daardoor volledig aftrekbaar is voor bedrijven.

Boek deze teambuilding activiteit

Boek deze activiteit in één klik op de knop: vul het formulier in en boek deze unieke teambuilding activiteit! 

Foto´s van Bamboe bouwen

Ligging van Bamboe bouwen

De faciliteiten van Bamboe bouwen

In de omgeving van Bamboe bouwen

Reviews van Bamboe bouwen

Ervaringen met deze activiteit? Laat het ons weten!

Hoe was jullie activiteit Bamboe bouwen? Door een recensie te schrijven help je andere bezoekers een juiste keuze te maken 😊.

Deel je ervaring met ons
×
Sterren:
Naam:
Activiteit:
Bericht:
Vraag een offerte aan
×

Waarom deze activiteit?

Laatst bekeken

Bamboe bouwen

Bamboe bouwen De teambuilding activiteit die jullie teamspirit letterlijk tot grote hoogte brengt is Bamboe bouwen. Samen bouw je een bouwwerk die -als jullie d..

Toon deze activiteit