+ 6

Roofvogel workshop

Je moet het maar durven: een gier tussen je benen door laten vliegen of een havik op je arm nemen. Tijdens deze ongewone workshop ervaar je roofvogels van heel dicht bij. Je zal veel over deze bijzondere dieren leren en bovenal zal je uitgedaagd worden je grenzen te verleggen.

Teambuilding met Roofvogels

Alvorens jij en je team aan de slag gaan met de roofvogels, krijgen jullie eerst een introductie over de veiligheidsaspecten. Deze introductie zal verzorgd worden door professionele valkeniers, die de workshop begeleiden. Het is geen gewone workshop met roofvogels, je zal veel over jezelf en je teamgenoten leren tijdens deze unieke teambuilding activiteit.

Kies je vogel

Na de introductie kiest iedereen uit het team een vogel uit die bij hem of haar past en houdt deze vervolgens op de hand. Aan de hand van de gekozen vogel, wordt al veel duidelijk over het verschil tussen de teamleden: waarom kiest de een voor een robuuste en gevaarlijk ogende arend en kiest de ander voor een lief-uitziend sneeuwuiltje? Vervolgens worden jullie meegenomen in de wereld van de roofvogels en zal elke vogel aan jullie voorgesteld worden.

Communicatie is de sleutel

Wanneer jullie de informatie over alle vogels hebben mogen ontvangen, is het tijd voor het spelelement. Jullie worden verdeeld in verschillende groepen en jullie worden ondergedompeld in het valkeniers vak. Iedereen krijgt zijn eigen vogel toegewezen en er wordt per groep één communicator gekozen. De communicator werkt nauw samen met de valkenier, die hem of haar instructies geeft hoe de vogel op de arm moet worden gehouden en hoe je de vogel moet laten vliegen. Vervolgens moet de communicator dit naar de groep communiceren: hoe moeten zij staan en handelen? Afhankelijk van de sterkte van de communicatie van de communicator, zullen deelnemers de vogels succesvol of minder succesvol naar elkaar toe laten vliegen.

Je grenzen verleggen

Het spannendst wordt voor het laatst bewaard. Wederom gaan jullie in twee of meerdere groepen uit elkaar en wordt er een leider aangewezen. Deze leider gaat zijn groepsleden naar eigen ingeving neerzetten om zo een bos te creëren. De roofvogel wordt door de leider het bos ingestuurd en vliegt rakelings langs de groepsgenoten heen. Je leert je grenzen verleggen op speelse wijze.

Overtuiging en vertrouwen

Niet alleen zal blijken in hoeverre je als individu en groep in staat bent om je grenzen te verleggen, ook zal het vertrouwen in de leider getest worden. Kiezen ze voor veiligheid of durven ze het aan om de vogel door hun benen te laten vliegen? Weet de leider de groep te overtuigen? Is de leider in staat om weerstand bij de groep weg te nemen? Vertrouwt de groep de leider ook wanneer de vogel rakelings langs hun hoofd moet vliegen? Meerdere mensen kunnen de rol als leider op zich nemen en er kunnen verschillende ‘bossen’ worden gevormd om met de vogel langsheen of doorheen te vliegen.

Valkeniers en hun roofvogels

De Roofvogel workshop wordt uitgevoerd door professionele valkeniers en hun vogels. Ze zullen ongeveer 10 tot 12 vogels meenemen voor de workshop, zo heeft iedereen genoeg tijd om met de vogels te werken. Het teambuilding programma duurt 1,5 tot 2 uur. Het programma kan op elke gewenste locatie plaatsvinden. Wij adviseren je graag over de mooiste locatie(s) voor dit programma.

WKR regeling: 100% aftrekbaar

De Roofvogel workshop valt in de categorie teambuilding/training, waardoor deze buiten de WKR regeling valt en daardoor volledig aftrekbaar is voor bedrijven.

Boek deze teambuilding activiteit

Boek deze activiteit in één klik op de knop: vul het formulier in en boek deze unieke teambuilding activiteit!

Foto´s van Roofvogel workshop

Ligging van Roofvogel workshop

De faciliteiten van Roofvogel workshop

In de omgeving van Roofvogel workshop

Reviews van Roofvogel workshop

Ervaringen met deze activiteit? Laat het ons weten!

Hoe was jullie activiteit Roofvogel workshop? Door een recensie te schrijven help je andere bezoekers een juiste keuze te maken 😊.

Deel je ervaring met ons
×
Sterren:
Naam:
Activiteit:
Bericht:
Vraag een offerte aan
×

Waarom deze activiteit?

Laatst bekeken

Roofvogel workshop

Roofvogel workshop Je moet het maar durven: een gier tussen je benen door laten vliegen of een havik op je arm nemen. Tijdens deze ongewone workshop ervaar je r..

Toon deze activiteit