+ 8

Blind boogschieten

Wellicht heb je al wel eens deelgenomen aan een activiteit boogschieten. Blind boogschieten geeft een heel nieuwe dimensie aan deze activiteit. De een mag op het doel schieten met een blinddoek voor, de ander begeleidt. De grote uitdaging hierin is: hoe vertel je iemand waar hij of zij moet schieten, terwijl diegene niets ziet? Hoe filter je informatie die wordt omgezet in een handeling, terwijl je niks ziet?

Boogschieten terwijl je niets ziet

De uitdaging van deze workshop is om door beweging mensen stil te zetten en naar zichzelf te laten kijken. Deze activiteit wordt ingezet als middel om deelnemers naar zichzelf te laten kijken in het interactieproces met anderen. Deze manier van teambuilding is bedoelt om bewustzijn en persoonlijke effectiviteit te stimuleren.

Robin Hood met een blinddoek

Je hebt wellicht wel eens boog geschoten, maar blind boogschieten is een unieke activiteit en is echt andere koek. Je schiet namelijk niet alleen, maar met meerderen: de één schiet terwijl de anderen begeleiden. Hoe breng je informatie over aan iemand die niet hetgeen ziet wat jij ziet? Hoe filter jij informatie die je doorkrijgt, maar niet kunt visualiseren en hoe zet je dit om in een handeling? Weet jij het target te raken als geblinddoekte Robin Hood?

De activiteit

Het programma start met een welkomstwoord en het doornemen van de veiligheidsmaatregelen. Vervolgens wordt er een korte schietinstructie gecommuniceerd. Tijdens deze activiteit maak je gebruik van een recurveboog, deze lijkt op de vroegere jachtboog. Je schiet op een korte afstand en dat maakt het programma technisch maar ook competitief! Je zal ervaren dat je snel verbetering zal zien in jouw handelen met de recurveboog. Vervolgens is het tijd voor de competitie: welke groep heeft de beste communicatie met degene die geblinddoekt het doel moet raken?

Een activiteit met een thema

Er zijn verschillende thema’s die aan deze activiteit kunnen worden gekoppeld. Denk hierbij aan thema’s als communicatie, vertrouwen, kennismaking, teamontwikkeling en samenwerken. Wanneer het weer tegen zit, worden er luifels geplaatst waar jullie onder kunnen gaan staan tijdens het schieten. De schietplaatsen zijn dus altijd droog! Er wordt een goedgekeurd veiligheidsnet opgehangen achter de blazoenen, die als target fungeren tijdens deze activiteit.

WKR regeling: 100% aftrekbaar

De activiteit Blind boogschieten valt in de categorie teambuilding/training, waardoor deze buiten de WKR regeling valt en daardoor volledig aftrekbaar is voor bedrijven.

Boek deze teambuilding activiteit

Boek deze activiteit in één klik op de knop: vul het formulier in en boek deze unieke teambuilding activiteit! 

Foto´s van Blind boogschieten

Ligging van Blind boogschieten

De faciliteiten van Blind boogschieten

In de omgeving van Blind boogschieten

Reviews van Blind boogschieten

Ervaringen met deze activiteit? Laat het ons weten!

Hoe was jullie activiteit Blind boogschieten? Door een recensie te schrijven help je andere bezoekers een juiste keuze te maken 😊.

Deel je ervaring met ons
×
Sterren:
Naam:
Activiteit:
Bericht:
Vraag een offerte aan
×

Waarom deze activiteit?

Laatst bekeken

Blind boogschieten

Blind boogschieten Wellicht heb je al wel eens deelgenomen aan een activiteit boogschieten. Blind boogschieten geeft een heel nieuwe dimensie aan deze activitei..

Toon deze activiteit